Det är vi som startat den svensk-georgiska vinklubben Marani!

 

 

  • Vinets ursprungsland

  • Fantastisk mat och kultur

  • Mycket lång och spännande historia med miljontals år gamla sevärdheter

  • Ett litet utsatt land på väg in i modern demokrati

 

Detta är huvudorsakerna till att vi – en handfull eldsjälar – har startat den svensk-georgiska vinklubben Marani (som betyder vinkällare på georgiska).

Vi hade inte startat utan vår katalysator Giorgi Skhirtladze som kom hit från Georgien för ett dussintal år sedan. Han och hans fru Linda är båda med i styrelsen, liksom Mattias Knutsson, Lars-Håkan Ellenius, Inge Telander samt undertecknad.

Den första gemensamma nämnaren var naturligtvis intresset för vin och god mat. Men när vi började diskutera en vinklubb och fick mer och mer information från Giorgi, den georgiska ambassaden i Stockholm, från nätet och massmedia så fick vi upp ögonen för alla de andra spännande aspekterna på det lilla vackra landet mellan Svarta Havet och Kaspiska Havet.

Målet med klubben är att sprida kännedom och intresse för vin, mat, kultur, historia och det moderna Georgien. Via hemsida, facebook, twitter, vin-, mat- och kulturkvällar och kanske också speciellt arrangerade resor till Georgien vill vi på helt ideell grund se om vi kan klara detta.

 

Hur blir man medlem?

 

Man fyller helt enkelt i ett kontaktformulär här på hemsidan. Det kostar 100 kronor att vara med. Då får man inbjudningar till våra event och möten samt arrangemang som vi ordnar i samarbete med våra partners (Georgiska Ambassaden, den Georgiska vinklubben , den georgiska vinodlarföreningen samt brandy-tillverkaren Sarajishvili).

 

Välkommen till vår vinklubb!

 

Merril Boman

Ordförande

© 2013 by Georgian wine club Marani